20 dkg szalámi
25 dkg edami sajt
35–40 dkg kígyóuborka
2 evőkanál fehérborecet
só
cukor
fokhagymapor
kapor
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál forró víz
A szalámit és az uborkát 3-4 mm vékony karikákra, majd a karikákat keskeny hasábokra vágjuk. A sajtot ugyanilyen nagyságúra daraboljuk. A kaprot megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd apróra vágjuk.
Az öntethez jól elvegyítjük az ecetet csipetnyi sóval, cukorral és fokhagymaporral, végül az olajjal és a vízzel elkeverve sűrítjük. A feldarabolt szalámit, uborkát, sajtot és az aprított kaprot az öntetbe forgatjuk. Friss vagy pirított, megvajazott kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése