Juhtúrós stangli 🍴


Hozzávalók:
🍴   50 dkg liszt
🍴   1 teáskanál só
🍴   25 dkg vaj
🍴   25 dkg juhtúró
🍴   2 dl tejföl
🍴   2 tojássárgája
a tetejére:🍴   1 tojás
🍴   őrölt kömény
🍴   6–8 dkg reszelt trappista sajt


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, elkeverjük benne a sót, beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt és a tojássárgáját, és egyneművé gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, 1/2 órát a gyúródeszkán pihentetjük. Végül jó 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk őrölt köménnyel és reszelt sajttal. Kb. 10 cm széles csíkokra, majd ezeket 1,5 cm széles rudakra szabjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a stanglikat, és előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Megjegyzések