Csípős kukoricaleves



Hozzávalók:
2–3 evőkanál olaj
20 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1–2 csilipaprika
kb. 50 dkg főtt kukorica
1,5 l húsleves
5 dl tejszín

1 evőkanál étkezési keményítő


A főtt kukoricáról levagdossuk a szemeket, a szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább sütjük. Belekerül a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a főtt kukorica is, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel. Kevéske sóval ízesítve készre főzzük. A keményítőt elkeverjük pár evőkanálnyi vízzel, és besűrítjük vele a levest. Néhány percig még főzzük, majd tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése