Háromhagymás pogácsa



Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
a tésztához:
4 újhagyma
1/2 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
45 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 teáskanál só
5 dkg vaj
10 dkg mascarpone
kb. 2,5 dl tej
a tetejére:
1 tojás


A háromféle hagymát megtisztítjuk, késes aprítóval ledaráljuk. A liszthez keverjük a sütőport és a sót, gyúródeszkára szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd a mascarponével, a hagymával és a tejjel egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. kisujjnyi vastagra nyújtjuk, 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval – vagy virág alakú kiszúróval – pogácsákat szaggatunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, és előmelegített, 200-210 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése