Hozzávalók kb. 4 dl-hez:
1 narancs
kb. 3,5 dl vodka vagy 40%-os gyümölcsös alkohol
22 kockacukor
22 barna kockacukor
44 kávészem
A narancsot alaposan megmossuk, késsel lyukakat szúrunk bele, mindegyikbe 1-1 kávészemet helyezünk. 720 ml-es befőttesüvegbe rétegezzük a kétféle kockacukrot, színenként váltakozva. Ráhelyezzük a narancsot, majd az egészet felöntjük a vodkával úgy, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. 44 napig érleljük, közben hetente egyszer finoman megmozgatjuk az üveget, hogy jobban oldódjon a cukor. Az érlelési időt követően leszűrjük a likőrt. A narancsot kettévágjuk, levét kifacsarjuk, átszűrjük, és a likőrhöz adjuk. Jól lehűtve kínáljuk.