⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
az öntethez:
1 0 0 m l t e j s z í n
1 5 0 m l n a t ú r j o g h u r t
1 e v ő k a n á l f r i s s e n f a c s a r t c i t r o m l é
1 k á v é s k a n á l m u s t á r
1 k á v é s k a n á l o l í v a o l a j
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
továbbá:
4 t o j á s
2 c s o m ó z s e n g e h ó n a p o s r e t e k
1 c s o k o r p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 c s o k o r m e t é l ő h a g y m a
a tálaláshoz:
1 – 2 ú j h a g y m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tejszínt elkeverjük a joghurttal, a citromlével, a mustárral és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és borssal.
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, tojásszeletelővel előbb szeletekre, majd hasábokra vágjuk. A retket megtisztítjuk, először 4–5 mm vékony karikákra, majd ezeket pálcikákra szabjuk. A zöldfűszereket a vastag szárrészük nélkül felaprítjuk, végül minden előkészített hozzávalót az öntetbe forgatunk. A salátát tányérokba adagoljuk, zöldfűszerrel meghintve, újhagymakarikákkal díszítve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése