⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 l h ú s l e v e s
1 5 g e r e z d f o k h a g y m a
1 b i o c i t r o m
1 / 2 k á v é s k a n á l m o r z s o l t z s á l y a
1 / 2 k á v é s k a n á l m o r z s o l t m a j o r á n n a
1 / 2 k á v é s k a n á l m o r z s o l t k a k u k k f ű
f r i s s e n ő r ö l t t a r k a b o r s
2 5 0 m l t e j f ö l
1 e v ő k a n á l l i s z t
a tálaláshoz:
l e v e s g y ö n g y
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A húslevest felforraljuk, közben hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, a citrom finomra reszelt héját, a zöldfűszereket, ízesítjük frissen őrölt tarka borssal és néhány csepp frissen facsart citromlével. Miután felforrt, lefedve, kis lángon kb. 1/2 órát főzzük. A tűzről levéve pár percet pihentetjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. A tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverjük a liszttel, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk a levest, és néhány percig még rotyogtatjuk. Melegen tálaljuk, levesgyöngyöt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése