Kolbászos serpenyős hús



Hozzávalók:
bő 1 kg burgonya
4 evőkanál olaj

frissen őrölt fekete bors
10 dkg füstölt kolbász
1 nagyobb vöröshagyma
50 dkg darált hús
2 dl tejszín
1 teáskanál mustár
1 nagyobb csemegeuborka
a tálaláshoz:
1 kis csokor petrezselyemzöld


A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és váltott vízben többször átmossuk. 3 evőkanál olajat felhevítünk, rátesszük az alaposan lecsepegtetett burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kis lángon párolni kezdjük. A kolbászt és a megpucolt hagymát apró kockákra vágjuk. A maradék olajon átpirítjuk a kolbászt, majd hozzáadjuk a darált húst és a hagymát. Ízesítjük kevés sóval, és a hús puhulásáig pirítjuk, időnként megkeverjük. Amíg a hús és a krumpli puhul, apróra kockázzuk az uborkát, és a mustárral együtt elkeverjük a tejszínben. Végül a puha húshoz öntjük a pikáns tejszínt, egyet forralunk még rajta, majd a húsos mártást az időközben megpuhult-megpirult burgonyára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése