Hozzávalók 40-45 db-hoz:
40-45 omlós kerek keksz
a töltelékhez:
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
1 evőkanál olaj
A túrót szitán áttörjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadjon. Karalábévájó segítségével félgömböket formázunk belőle, és mindegyik kekszre rárakunk egyet, óvatosan kicsit rá is nyomjuk, hogy stabilabban álljon rajta. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat. Gőzfürdő fölött megolvasztjuk a csokoládét úgy, közben hozzákeverjük az olajat. A bombákat a hűtőből kivéve megcsorgatjuk a mázzal, és hagyjuk lecsepegni. Mivel hidegek a bombák, hamar megdermed rajtuk a máz, mehetnek is vissza a hűtőbe.
Tipp: tetszés szerint teljesen be is vonhatjuk az alapokat a csokoládéval, illetve a tetejüket tovább díszíthetjük fehér csokoládéval, cukorgyönggyel vagy mandulaforgáccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése