Hozzávalók 21 cm átmérőjű tortához:
az alaphoz:
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
20 dkg vaj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
a rizses réteghez:
1 dkg vaj
10 dkg kerek szemű rizs
1 csipet só
2 dl víz
6 dl tej
7 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
2 dkg zselatinpor
2 dl tejszín
1 csipet só
2 dl víz
6 dl tej
7 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
2 dkg zselatinpor
2 dl tejszín
a díszítéshez:
2–3 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
A felolvasztott vajat elkeverjük a darált háztartási keksszel és a vaníliás cukorral, majd a kapcsos tortaformába öntjük, szépen elegyengetjük, és hűtőbe tesszük. A rizst megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a víz és 5 dl tej keverékével, ízesítjük pici sóval, és kis lángon puhára főzzük (nem lesz tejberizs sűrűségű, de nem baj, ilyen hígnak kell lennie). A tűzről levéve elkeverjük benne a vaníliás cukrot, a cukrot és a kókuszreszeléket, majd hagyjuk kihűlni. A maradék 1 dl tejben elkeverjük a zselatint, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik (de forralni nem szabad). Kevergetve kicsit hűlni hagyjuk, majd a rizshez vegyítjük. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a zselatinos rizsbe forgatjuk. A kekszes alapra halmozzuk, és 1 éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap eltávolítjuk róla a tortagyűrűt, és a tejszínből vaníliás cukorral felvert kemény habbal díszítjük (bevonjuk vele, majd a tetejét külön díszítjük, plusz karácsony alkalmából kerülhetnek az oldalára és a tetejére saját készítésű mandulás fenyők is).