Mogyoróbundás csirkecomb



Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
ételízesítő por
frissen őrölt fekete bors
kb. 10 dkg liszt
2–3 tojás
2–3 gerezd fokhagyma
15 dkg sózott földimogyoró
15 dkg sótlan földimogyoró
a tálaláshoz:
burgonyapüré vagy párolt rizs


A húsról lefejtjük a bőrt, majd a forgóknál kettévágjuk. Alaposan bedörzsöljük ételízesítővel, félretesszük. A tojást felverjük, ízesítjük borssal és zúzott fokhagymával. A kétféle mogyorót aprítógéppel durvára vágjuk. A combot először a lisztbe, majd az ízesített tojásba forgatjuk, végül meghempergetjük a mogyoróban is úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1/2 óráig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és újabb 1/2 óráig sütjük. Olajban is süthetjük, ebben az esetben kb. 10-10 perc alatt sül meg. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.