4 egész csirkecomb
ételízesítő por
frissen őrölt fekete bors
kb. 10 dkg liszt
2–3 tojás
2–3 gerezd fokhagyma
15 dkg sózott földimogyoró
15 dkg sótlan földimogyoró
kb. 10 dkg liszt
2–3 tojás
2–3 gerezd fokhagyma
15 dkg sózott földimogyoró
15 dkg sótlan földimogyoró
a tálaláshoz:
burgonyapüré vagy párolt rizs
A húsról lefejtjük a bőrt, majd a forgóknál kettévágjuk. Alaposan bedörzsöljük ételízesítővel, félretesszük. A tojást felverjük, ízesítjük borssal és zúzott fokhagymával. A kétféle mogyorót aprítógéppel durvára vágjuk. A combot először a lisztbe, majd az ízesített tojásba forgatjuk, végül meghempergetjük a mogyoróban is úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1/2 óráig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és újabb 1/2 óráig sütjük. Olajban is süthetjük, ebben az esetben kb. 10-10 perc alatt sül meg. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.