2017. augusztus 23., szerda

Mogyorós pulykamellsaláta


Hozzávalók 6-8 személyre:


az öntethez:





  • A mogyorót durvára daraboltam, száraz serpenyőben, kis lángon illatosra pirítottam, félretettem.
  • A húst szeleteltem, enyhén klopfoltam, sóztam, borsoztam.
  • A földimogyoró-olajban megforgattam, és grillserpenyőben mindkét oldalukon aranyszínűre sütöttem.
  • Papírtörlőre szedtem, hűlni hagytam, majd kisujjnyi csíkokra vágtam.
  • Az uborkát megmostam, és – hámozás nélkül – gyufaszálnyira gyalultam.
  • Az öntet hozzávalóit alaposan összekevertem.
  • A salátát és a húst tálra halmoztam, meglocsoltam az öntettel.
  • Rászórtam az uborkát, a mogyorót, és azonnal tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is, a hozzávalókat pedig a Magosboltban tudjátok beszerezni.