Rakott puliszka


Hozzávalók 26 cm hosszú, ovális sütőtálhoz:

  • 1 dl tej
  • 1 l víz
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg kukoricadara
  • 10 dkg búzadara
  • 1 teáskanál só
  • 30 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg trappista sajt reszelve

a tálaláshoz:

  • frissen őrölt bors (elhagyható)




  • A tejet a vízzel és a vajjal felforraltam.
  • Beleszórtam a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főztem.
  • A tűzről levéve hűlni hagytam.
  • A szalonnát vékony csíkokra, a megpucolt hagymát karikákra vágtam.
  • Pirítani kezdtem a szalonnát, majd pár perc elteltével hozzáadtam a hagymát, és az egészet szép pirosra sütöttem.
  • A pörcöt és a hagymát szűrőkanállal kiemeltem, a visszamaradt zsírt félretettem.
  • A sütőtálat vékonyan kikentem a szalonnazsírral, és a zsírba mártogatott fagylaltoskanállal a puliszka felét beleadagoltam.

  • Meghintettem a hagymás szalonna és a reszelt sajt felével.

  • Ismét egy réteg puliszka, hagymás szalonna és sajt következett.

  • Az ételt előmelegített, 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöttem.
  • Frissen őrölt borssal meghintve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában.

Megjegyzések