Csokoládés-pekándiós tallér 🍴



Hozzávalók kb. 65 db-hoz:
🍴   18 dkg liszt
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   8 dkg porcukor
🍴   8 dkg aranybarna nádcukor
🍴   1 nagy csipet só
🍴   10 dkg jéghideg vaj
🍴   15 dkg pekándió durvára darálva
🍴   15 dkg étcsokoládé-pasztilla
🍴   1 tojás


A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral, tálas mixer tartályába szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgoztatjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és a pekándió, a csokoládé és a tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. 2 részre osztjuk, mindkettőből kb. 4 cm átmérőjű rudat formázunk. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A rudakból 1 cm széles szeleteket vágunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, helyet hagyva köztük, mert sülés közben kissé terülnek. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is, a sütemény hozzávalóit pedig az Aszaltgyümölcsök & Olajosmagvak ABC webshopjában tudjátok beszerezni. Kedvenc hátterem a Fotókelléktől. 😊

Megjegyzések