szombat, április 22, 2017

Csokoládés-pekándiós tallér


Hozzávalók kb. 65 darabhoz:





  • A lisztet elkevertem a sütőporral és a porcukorral, tálas mixer tartályába szitáltam.
  • Hozzáadtam a cukrot, a sót, nagy lyukú reszelőn belereszeltem a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgoztattam.
  • Lisztezett gyúródeszkára borítottam, és a pekándió, a csokoládé és a tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrtam.
  • 2 részre osztottam, mindkettőből kb. 4 cm átmérőjű rudat formáztam.
  • Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tettem.
  • A rudakból 1 cm széles szeleteket vágtam, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, helyet hagyva köztük, mert sülés közben kissé terülnek.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is, a sütemény hozzávalóit pedig az Aszaltgyümölcsök & Olajosmagvak ABC webshopjában tudjátok beszerezni. Kedvenc hátterem a Fotókelléktől. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése