szerda, november 18, 2015

Hawaii csirkemell gesztenyés bundában


Hozzávalók:

  • 1 ananászkonzerv
  • 1 nagy tojás
  • 1 dl tej
  • 12,5 dkg Maroni natúr gesztenye
  • kevés szódavíz
  • liszt
  • frissen őrölt bors
  • 4 fél csirkemellfilé
  • kb. 10 dkg vékony szelet sonka

a sütéshez:

  • olaj




  • Az ananász leszűrtem, a levét felfogtam.
  • A gyümölcshúst egészen apró kockákra vágtam.
  • A tojást villával alaposan felvertem, hozzáadtam a tejet, 1 dl ananászlevet és a gesztenyemasszát.
  • Kevés szódavizet és annyi lisztet kevertem bele, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak.
  • Ízesítettem sóval és borssal, pihenni hagytam.
  • A csirkemellből tenyérnyi szeleteket vágtam, jól kiklopfoltam.
  • Mindkét oldalukat sóztam, borsoztam, majd mindegyikre 1-1 szelet sonkát és ananászkockákat tettem.
  • Feltekertem, hústűvel megtűztem.
  • Lisztbe forgattam, majd a gesztenyés palacsintatésztába mártottam.
  • Bő, forró olajban pirosra sütöttem, papírszalvétán lecsepegtettem.
  • Zöldséges párolt rizzsel tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.

2 megjegyzés: