Ribizlis muffin

Könnyed, finom ribizlis muffin édesanyám konyhájából. Az eredeti recept szerint ez egy meggyes muffin lenne, anyukám viszont ribizlivel készítette és így is nagyon finom lett. A tésztája nem fojtós, könnyű, pihe-puha. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1-2 marék ribizli




  • A ribizlit megmosta, leszemezte.
  • A tojásokat krémesre-habosra keverte a cukorral, majd hozzáadta az olvasztott margarint is.
  • A sütőport elkeverte a liszttel, a tojásos masszába szitálta, óvatosan elkeverte, hozzáadva a tejet is.
  • A tésztát 12 kapszlival bélelt muffinmélyedésbe osztotta, végül rászórt muffinonként 13-15 szem ribizlit.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütötte.
  • Kihűlés után porcukorral megszórva kínálta.


Megjegyzések