Fűszeres haltekercs 🍴

Egészséges, finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Hogy a harcsából ne mindig csak a hagyományos rántott szelet vagy harcsapaprikás készüljön, a szeleteket megkentem, majd feltekertem és megsütöttem. Nagyon finom, fűszeres-citromos ízű, omlós husi a végeredmény, nálunk most párolt rizzsel körítve. Csak ajánlani tudom, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🍴   1 kg harcsafilé
🍴   só, frissen őrölt fekete bors, aprított petrezselyemzöld
🍴   1 citrom
🍴   4–5 evőkanál olívaolaj
🍴   2–3 gerezd fokhagyma
🍴   3 vékony szelet húsos, füstölt szalonna
a díszítéshez:
🍴   citromkarika
🍴   petrezselyemzöld
🍴   párolt rizs


A harcsafiléket keresztben és hosszában is kettévágjuk – az 1 kg halhús 3 filé, így összesen 12 hosszúkás halszeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. Összekeverjük a citrom reszelt héjával, kifacsart levével, petrezselyemzölddel, 2-3 evőkanál olívaolajjal, az egészen apró kockákra vágott szalonnával, ízesítjük kevés sóval és borssal. A fűszerezett halcsíkokat bekenjük a fokhagymás-citromos-szalonnás masszával, feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. Hőálló tálat kikenünk a maradék olívaolajjal, belerakosgatjuk a haltekercseket, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1/2 óra alatt készre sütjük.
Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítve, párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzések