Citromos-fokhagymás kivonat 🍴

Ismét blogkóstoltam ChefVikinél. :) Amikor megláttam a citromos-fokhagymás kivonatot, tudtam, hogy el fog készülni nálunk is. Ilyenkor, tavasszal próbálunk megszabadulni a télen felszedett kilóktól, és talán jól is esik a szervezetünknek egy tisztítókúra. Számomra az sem mellékes a Vikinél olvasottak közül, hogy a kúra alkalmazásával energikusabbak, teherbíróbbak lehetünk, életem párjánál pedig a vérnyomásra tett jótékony hatásban bízok. Elsősorban azonban a szüleim és férjem szülei jutottak rögtön eszembe, őket mindenképpen szeretném meglepni egy-egy üveg főzettel. Ha csak kicsit tisztul a szervezet, jobban érezzük magunkat a bőrünkben, könnyebben tudunk mozogni, nyugodtabban tudunk pihenni, csökkennek az esetleg fájdalmak, már megérte. (Nemrég elkezdtem tornázni és próbálok jobban odafigyelni az étkezésünkre is, remélem, a tisztítókúrával együtt sikerül tenni valamit az egészségünkért.) A tisztítókúráról bővebben itt és itt találtok információkat. Sok sikert hozzá, Viki, köszönöm a bejegyzést!


Hozzávalók:
🍴   5 biocitrom
🍴   30 gerezd fokhagyma
🍴   1 l víz


A citromot alaposan megmossuk, a fokhagymát megpucoljuk. Késes aprítóba daraboljuk a citromot (héjastól), hozzáadjuk a fokhagymát, és péppé zúzzuk. Lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, és kis lángon főzni kezdjük. Amikor felforrt, elzárjuk alatta a lángot, és lefedve hagyjuk teljesen kihűlni.
Műanyag tölcsért és gézt használva a főzetet üvvegbe szűrjük – kisebb adagokban, az anyagot időnként kézzel is jól kinyomkodva. Az üveget lezárjuk, hűtőbe tesszük.
A kúrához 3 héten keresztül naponta, a főétkezés előtt vagy után 1 kupicányit (3-5 cl-t) kell fogyasztani. A 3 hét elteltével 8 nap szünetet tartva a kúra megismételhető.

Megjegyzések