péntek, november 18, 2011

Rántott csirkemell fűszeres bundában

Hétköznap, munka után készült gyors vacsoraként. A képre nézve persze azt mondhatjátok, hogy egyszerű rántott csirkemell, pedig nem az. Alapvetően, ha csirkemellet rántok, egy napra sózva-borsozva fokhagymás tejben áztatom. Aztán jól lecsepegtetem, a szokásos módon panírozom és rántom. Nagyon finom, omlós így a husi. Most viszont nem volt időm pácolni, gyorsan vacsora kellett, így aztán kitaláltam, hogy amellett, hogy a húst enyhén sózom-borsozom, a panírt teszem fűszeresebbé. Nagyon finom lett, langyosan fogyasztottuk friss fehér kenyérrel és majonézes kukoricasalátával. Szándékosan nem írok mennyiségeket, mindenki kedve és ízlése szerint fűszerezze. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • csirkemellszeletek
  • só, bors, morzsolt kakukkfű, curry-por vagy pástétomfűszer, fokhagyma
  • citromlé
a panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
a sütéshez:
  • olaj


  • A csirkemellekből nem túl vékony szeleteket vágtam, amiket meglocsoltam kevéske citromlével.
  • Ezután enyhén sóztam és borsoztam őket.
  • A lisztet ízesítettem sóval, őrölt borssal, morzsolt kakukkfűvel, zúzott fokhagymával és kevéske curry-porral (ha van, használhatunk pástétomfűszert is).
  • Végül a csirkemellszeleteket beleforgattam a fűszeres lisztbe, azután felvert tojásba és zsemlemorzsába mártottam, és forró olajban kisütöttem.

2 megjegyzés: