HAMIS TÚRÓS TÉSZTA



Hozzávalók:

  • kevés vaj
  • 25 dkg fodros nagykocka tészta
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 1 pohár (140 g) tejföl
  • 2 pohár (2 x 140 g) natúr joghurt
  • 5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja



  • Mélyebb jénait vajjal kikentem, majd szárazon beleszórtam a tésztát.
  • A tojást kézi mixerrel habosra kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral.
  • Már csak fakanállal keverve óvatosan beleforgattam a tejfölt, a joghurtot, a tejet és a citrom reszelt héját.
  • A tésztára öntöttem, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tettem.
  • 1/2 óráig fedővel letakarva sütöttem – közben 2-szer óvatosan átkevertem-forgattam, hogy a mártás mindenhol érje a tésztát.
  • Végül újabb 1/2 óráig sütöttem úgy, hogy a fedő már nem volt rajta – közben egyszer-kétszer szintén átkevertem.