Majonézes burgonyasaláta



လလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလ


A fogyasztás előtti napon 1,5 kg burgonyát héjában megfőzünk, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk – nem kell túl puhára főzni, hogy szépen tudjuk szeletelni! 2 nagyobb lila hagymát megpucolunk, vékony karikákra vágunk. Hőálló tálba szórjuk, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. 1 perc elteltével leszűrjük.
4 dl vízben feloldunk 2 evőkanál ecetet, 1 evőkanál cukrot, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Beleforgatjuk a hagymát és a kb. 1/2 cm-es karikákra vágott burgonyát. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap elkeverünk 250 g majonézt 1 nagy pohár (450 g) tejföllel, ízesítjük 1,5 evőkanál mustárral, 1 citrom kifacsart levével és 1 púpozott evőkanál porcukorral. A hagymás krumplit leszűrjük, a majonézes öntetbe forgatjuk. Pár órát állni hagyjuk, majd köretként tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése