Paprikás krumpli sütőben sütve



လလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလ


Megtisztítunk és megpucolunk 3 közepes vöröshagymát, megmosunk 1 paprikát és 2 paradicsomot. A vöröshagymát és a paprikát apróbb, a paradicsomot falatnyi kockákra vágjuk. 100 g kolozsvári szalonnát felaprítunk, 1 evőkanál mangalicazsíron zsírjára sütjük. A pörcöt kiszedjük, és a zsiradékon 5-6 percig pirítjuk a vöröshagymát, a paprikát és 5 gerezd megpucolt, zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal, őrölt pirospaprikával, őrölt füstölt paprikával, őrölt köménnyel és paprikakrémmel. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük 1 l alaplével, és felforraljuk. Közben felkarikázunk 250 g debreceni kolbászt és 140 g virslit, meghámozunk, váltott vízben többször megmosunk, majd cikkekre vágunk 1,5 kg burgonyát. A felforrt levet levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve beletesszük a szalonnát, 1 gerezd megpucolt, zúzott fokhagymát3 babérlevelet, a debrecenit, a virslit és a krumplit, ha szükséges, utánízesítjük sóval és borssal. Kis lángon felforraljuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Végül a hőmérsékletet 210 fokra emeljük, és enyhén megpirítjuk a paprikás krumplit. Azonnal tálaljuk, friss kenyeret, savanyúságot kínálhatunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése