Mogyorókrémes csigakeksz



လလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလလ


Összeszitálunk 350 g lisztet, 50 g kukoricalisztet, 150 g porcukrot, 1/2 csomag (6 g) sütőport és 1 csipet sót. Beledarabolunk 250 g vajat, elmorzsoljuk, és egynemű tésztává gyúrjuk 2 evőkanál vaníliakivonattal és 2 tojássárgájával. 2 részre osztjuk, az elsőt kb. 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük 250 g csokoládés mogyorókrém felével, feltekerjük, folpakba csomagolva – a tésztát többször átgörgetve – szép hengerré formáljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Ugyanígy járunk el a másik tésztacipóval is.
Másnap a rudakból 5-7 mm-es szeleteket vágunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk – kellő helyet hagyva köztük –, és előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése