Diós palacsintametélt fehércsokoládé-öntettel



Hozzávalók:
a palacsintához:
1 tojás
1 csipet só
1 nagy csipet cukor
20 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl laktózmentes tej (1,5%-os)
3 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
továbbá:
darált dió
porcukor
reszelt citromhéj
az öntethez:
1 doboz (33 dkg) laktózmentes tejszín
25 dkg laktózmentes fehér csokoládé


A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel csomómentesre keverjük, 1/2 órát pihentetjük. Enyhén olajozott serpenyőben a szokottnál picit vastagabb palacsintákat sütünk, majd ha kihűltek, mindet kb. 1/2 cm-es csíkokra metéljük. 
A tejszínt és a darabolt csokoládét addig melegítjük, amíg egynemű öntetet nem kapunk. A darált diót összeforgatjuk az átszitált porcukorral és a citromhéjjal. A palacsintametéltet a cukrozott dióval és az öntettel kínáljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése