Currys pulykaraguleves 🍴


Hozzávalók 6 személyre:
🍴   3 evőkanál kókuszolaj
🍴   50 dkg pulykamellfilé
🍴   1 nagyobb vöröshagyma
🍴   1 csomó leveszöldség
🍴   1 zöldpaprika
🍴   1 kis csokor petrezselyemzöld
🍴   só, őrölt fehér bors
🍴   1 teáskanál kókuszvirágcukor
🍴   4 gerezd fokhagyma
🍴   1 teáskanál currypor
🍴   2 dl száraz fehérbor
🍴   4 dl kókusztejszín
🍴   1 l víz
🍴   1 citrom reszelt héja
a tálaláshoz:
🍴   aprított petrezselyemzöld


A húst falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a leveszöldséget 1-2 cm-esre kockázzuk. A paprikát kicsumázzuk, beletöltjük a petrezselyemzöldet.
A felhevített olajon a vöröshagymával együtt fehéredésig pirítjuk a húst. Rádobjuk a leveszöldséget, a paprikát, ízesítjük sóval, borssal, a kókuszvirágcukorral, a zúzott fokhagymával és a curryvel. Felöntjük a fehérborral, és lefedve, kis lángon szinte készre pároljuk. Eltávolítjuk a paprikát, a leveshez adjuk a kókusztejszínt, a vizet és a citromhéjat, majd felforraluk. Utánízesítjük sóval és/vagy borssal, végül lefedve, kis lángon további 5 percig főzzük. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.


Kókusztermékek most is a KókuszVilágtól, a  receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.