⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
3 e v ő k a n á l k ó k u s z o l a j
5 0 0 g p u l y k a m e l l f i l é
1 n a g y o b b v ö r ö s h a g y m a
1 c s o m ó l e v e s z ö l d s é g
1 z ö l d p a p r i k a
1 k i s c s o k o r p e t r e z s e l y e m z ö l d
s ó
ő r ö l t f e h é r b o r s
1 t e á s k a n á l k ó k u s z v i r á g c u k o r
4 g e r e z d f o k h a g y m a
1 t e á s k a n á l c u r r y p o r
2 0 0 m l s z á r a z f e h é r b o r
4 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
1 l v í z
1 c i t r o m r e s z e l t h é j a
a tálaláshoz:
a p r í t o t t p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A húst falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a leveszöldséget 1–2 cm-esre kockázzuk. A paprikát kicsumázzuk, beletöltjük a petrezselyemzöldet. A felhevített olajon a vöröshagymával együtt fehéredésig pirítjuk a húst. Rádobjuk a leveszöldséget, a paprikát, ízesítjük sóval, borssal, a kókuszvirágcukorral, a zúzott fokhagymával és a curryvel. Felöntjük a fehérborral, és lefedve, kis lángon szinte készre pároljuk. Eltávolítjuk a paprikát, a leveshez adjuk a kókusztejszínt, a vizet és a citromhéjat, majd felforraluk. Utánízesítjük sóval és/vagy borssal, végül lefedve, kis lángon további 5 percig főzzük. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.