Hozzávalók:
kb. 50 dkg zsenge salátacukkini
2 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál lenmag
retekcsíra
lapkenyér
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál lenmag
retekcsíra
lapkenyér
A cukkinit megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olívaolajon pár perc alatt átpirítjuk, hagyjuk kihűlni. Turmixgépbe tesszük, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát és a tejfölt, majd pürésítjük.
Belekeverjük a lenmagot, és lapkenyérrel, csírával tálaljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése