Sonkás-tormás palacsintafalat



Hozzávalók:
a palacsintához:
3 tojás
15 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
1 csipet só
3 dl tej
kevés olaj
továbbá:
2 evőkanál ecetes reszelt torma
10 dkg majonéz
frissen őrölt fekete bors

25 dkg vékony szelet sonka
néhány csemegeuborka
kapribogyó
koktélpálca


A robotgép tartályát felszereljük a krémfelverő betéttel. A tojást, a sütőporral és a sóval elvegyített, átszitált lisztet és a tejet a tartályba tesszük, néhány perc alatt 2-es fokozaton kikevertetjük. A masszát tálba öntjük, rövid ideig pihentetjük, majd kevés olajon, a szokott módon palacsintákat sütünk belőle.
A tormát elkeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval és borssal. Az uborkából hosszában vékony szeleteket vágunk.
A palacsintákat megkenjük a tormás krémmel, kirakjuk sonkával, uborkával, és szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk, és 1-1 kapribogyót rájuk helyezve koktélpálcával átszúrjuk. Frissen tálaljuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése