Hozzávalók:
a palacsintához:
3 tojás
15 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
1 csipet só
3 dl tej
kevés olaj
továbbá:
2 evőkanál ecetes reszelt torma
10 dkg majonéz
frissen őrölt fekete bors
só
25 dkg vékony szelet sonka
néhány csemegeuborka
kapribogyó
koktélpálca
10 dkg majonéz
frissen őrölt fekete bors
só
25 dkg vékony szelet sonka
néhány csemegeuborka
kapribogyó
koktélpálca
A robotgép tartályát felszereljük a krémfelverő betéttel. A tojást, a sütőporral és a sóval elvegyített, átszitált lisztet és a tejet a tartályba tesszük, néhány perc alatt 2-es fokozaton kikevertetjük. A masszát tálba öntjük, rövid ideig pihentetjük, majd kevés olajon, a szokott módon palacsintákat sütünk belőle.
A tormát elkeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval és borssal. Az uborkából hosszában vékony szeleteket vágunk.
A palacsintákat megkenjük a tormás krémmel, kirakjuk sonkával, uborkával, és szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk, és 1-1 kapribogyót rájuk helyezve koktélpálcával átszúrjuk. Frissen tálaljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése