a tésztához:
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
4 dkg friss élesztő
15 dkg feta sajt
2 púpozott evőkanál tejföl
7 dkg zsír
1 tojás
40 dkg liszt
1 csapott kávéskanál só
a töltelékhez:
16 fürjtojás
a tetejére:
1 tojás
szezámmag
szezámmag
Langyosra melegítjük a tejet, feloldjuk benne a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a fetát villával áttörjük, elkeverjük a tejföllel. A tojást villával felverjük, hozzádolgozzuk a zsírt. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük benne a sót. Hozzáadjuk a fetás tejfölt, a zsírral elkevert tojást és a felfutott élesztőt, majd könnyű, levegős tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amíg kel, megfőzzük és megtisztítjuk a tojást. A megkelt tésztát gyúródeszkára tesszük, finoman átgyúrjuk, és 2 részre osztjuk. A 2 cipót külön-külön nagy, kerek lappá nyújtjuk, és 8-8 körcikkre vágjuk. Minden körcikk szélesebb végére 1-1 felkarikázott tojást teszünk, a tojásszeleteket kissé egymásra csúsztatva. A tésztacikkeket feltekerjük, kiflikké formázzuk, és újra kelni hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése