Milánói leves



Hozzávalók:
kb. 10 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 l házi, sűrű paradicsomlé
húsleves
25 dkg makaróni
20–25 dkg főtt sonka
1 vöröshagyma

frissen őrölt fekete bors
zellerzöld
cukor
vörösbor (elhagyható)
trappista sajt (elhagyható)


Nagy lábasban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felengedjük a paradicsomlével és forró húslevessel. Felforraljuk, hozzáadjuk az apróra tördelt tésztát és a kockákra vágott sonkát, a megtisztított hagymát, a zellerzöldet, és ízesítjük kevéske cukorral. Lassú tűzön főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Amikor a leves elkészült, kivesszük belőle a hagymát és a zellerzöldet, utánízesítjük, és tálaljuk.

Tipp: ízlés szerint a főzés végén kerülhet bele kevés vörösbor is, és tálalhatjuk reszelt sajttal.