2012. november 8., csütörtök

Majonézes vitaminsaláta – cole slaw



Hozzávalók:
1 közepes káposzta
5–6 (kb. 70 dkg) sárgarépa
2 evőkanál só
kb. 400 g majonéz
őrölt fehér bors
30 g méz
30 g ecetes torma
1 csokor petrezselyemzöld


A káposztát megtisztítjuk, külső, foltos leveleit eltávolítjuk, majd éles késsel vékonyan felszeleteljük. Megtisztítjuk a sárgarépát is, meghámozzuk, majd legyaluljuk. A két zöldségfélét összekeverjük, besózzuk, és hagyjuk állni kb. 1,5 órán át. Ezután hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk. Az öntethez összekeverjük a majonézt, a mézet, az ecetes tormát és a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítjük fehér borssal. A répás káposztát az öntetbe forgtjuk, jól lehűtve tálaljuk.