VANÍLIÁS-GYÖMBÉRES LIMONCELLO


Hozzávalók kb. 1 l-hez:

  • 1 vaníliarúd
  • kb. 5 cm friss gyömbér
  • 4 biocitrom
  • 4 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 4 dl vodka




  • A vaníliarudat felhasítottam, a magjait a cukorhoz kapartam, és beledobtam a hüvelyt is.
  • A gyömbért meghámoztam, vékony szeletekre vágtam.
  • A citromokat alaposan megmostam, kettőt meghámoztam – vigyázzunk, hogy csak a sárga, illóolajokban gazdag héjat vágjuk le, az alatta lévő fehér, keserű réteg ne kerüljön felhasználásra.
  • A citromhéjdarabokat 1-2 mm vékony csíkokra metéltem, majd az összes citrom levét kifacsartam.
  • A készülék táljába öntöttem a vizet és a vaníliás cukrot, hozzáadtam a gyömbért és a citromhéjat.
  • A gőzfunkcióval felforraltam, majd leállítottam a programot.
  • A menüben kiválasztottam a joghurtmenüt, az időzítőt beállítottam 10 órára, és elindítottam a programot.
  • Ezzel hosszabb ideig melegen tartjuk a szirupot, így még intenzívebben kioldódik a vanília, a gyömbér és a citromhéj aromája.
  • A program lejártával a tálat kivettem a gépből, hagytam, hogy a szirup teljesen kihűljön.
  • Végül leszűrtem, összekevertem a vodkával és a finom szűrőn átszűrt citromlével.
  • Hűtőben legalább 2-3 hétig érleltem, fogyasztás előtt alaposan felráztuk.



A Cook@Home Multi Cooker készüléket a Russell Hobbsnál tudjátok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.