ANGOL NARANCSOS TRIFLE


Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg piskótatallér
  • 15-20 dkg narancslekvár
  • 1,5 dl narancslé
  • 2-3 evőkanál narancslikőr

a narancszseléhez:

  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 60 ml víz
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl narancslé

a vaníliakrémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 (bio)narancs reszelt héja

a díszítéshez:

  • 2 dl tejszín




  • A likőrt elvegyítettem a narancslével.
  • A piskótát összeforgattam a lekvárral és a likőrös narancslével, majd félretettem.
  • A zselatint elkevertem a vízzel, és oldódásig melegítettem.
  • Hozzáadtam a cukrot és a narancslevet, 1-2 percig még a tűzön hagytam, majd kb. 11 x 21 cm-es műanyag dobozba öntöttem.
  • Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tettem néhány órára.
  • A krémhez a tojássárgáját kihabosítottam a cukorral és az étkezési keményítővel, felengedtem a tejjel és a tejszínnel.
  • Gőz fölött vagy nagyon kis lángon, állandóan kevergetve krémmé főztem, majd beleforgattam a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
  • Vízfürdőben pár perc alatt kihűtöttem.
  • A zseléből kiszúróval 4 csillagot készítettem, a többit apróra kockáztam.
  • A piskóta felét szétosztottam a poharakba.
  • Rákanalaztam a krém felét, ráhalmoztam a zselé felét.
  • Ismét piskóta, krém és zselékocka következett.
  • Néhány órára hűtőbe tettem, majd a tejszínből vert habbal és zselécsillagokkal díszítettem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.