Fetás cukkinisaláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
2   k ö z e p e s ,   z s e n g e   c u k k i n i
1   l i l a   h a g y m a
k b .   1 5   k o k t é l p a r a d i c s o m
2 0 0   g   f e t a
az öntethez:
5   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
1 – 2   e v ő k a n á l   f r i s s e n   f a c s a r t   c i t r o m l é
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   b o r s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zöldségféléket megtisztítjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, a kettészelt paradicsomot és a kockákra vágott fetát. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, és óvatosan a salátába forgatjuk. Jól lehűtve köretként vagy önálló fogásként kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.