Sajtos-tejfölös sült csirkecomb 🍴


Hozzávalók 2-4 személyre:
🍴   4 csirkecomb
🍴   só, frissen őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió
🍴   30 dkg laktózmentes trappista sajt
🍴   5 dkg laktózmentes vaj
🍴   1 kis pohár (15 dkg) laktózmentes tejföl


A húst megtisztítjuk, körben bedörzsöljük sóval és borssal. A bőrt óvatosan fellazítjuk, és alá töltjük a kis lyukú reszelőn lereszelt, sóval, szerecsendióval ízesített sajt 2/3 részét. Kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 210 fokos sütőben, fóliával letakarva 1 órán át, majd fólia nélkül további 30 percig sütjük. A maradék sajtot elkeverjük a tejföllel, és a csirkecombokra halmozzuk. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hús szépen meg nem pirul.
Laktózmentes sajtos burgonyapürével tálaljuk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában is. A laktózmentes termékeket a Mizo biztosította.

Megjegyzések