vasárnap, október 09, 2016

Arab datolyás golyó


Hozzávalók kb. 35 db-hoz:
a tésztához:

  • 1 dl tej
  • 1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 6,5 dkg porcukor

a töltelékhez:


a tetejére:

  • porcukor




  • A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne az élesztőt.
  • A vajat elmorzsoltam az átszitált liszttel és porcukorral, majd az élesztős tejet is hozzáadva egynemű tésztává állítottam össze.
  • Addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket.
  • A datolyát az olajjal, a fűszerekkel és a citromhéjjal együtt késes aprítóban pépesítettem.
  • A tésztából diónyi golyókat formáltam, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket tettem.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, konyhai csipesszel megszurkáltam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.
  • Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaltam.



Az aszalt datolyát a Magosbolt biztosította. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.

1 megjegyzés: