kedd, március 29, 2016

Sajtos rizstorta


Hozzávalók 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:

  • 25 dkg rizs
  • házi ételízesítő
  • 25 dkg gouda sajt (fele reszelt, fele szeletelt)
  • 4 tojás
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl
  • frissen őrölt bors

a formához:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

a díszítéshez:

  • zöldfűszer




  • A rizst – ételízesítővel fűszerezve – vízben puhára pároltam.
  • Az enyhén felvert tojást elkevertem a tejföllel, ízesítettem sóval és borssal.
  • A reszelt sajttal együtt a rizsbe kevertem.
  • A masszát a vajjal kikent, zsemlemorzsával szórt formába öntöttem.
  • A tetejét körben kiraktam a sajtszeletekkel, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
  • A formában hagytam kihűlni, majd késsel körben meglazítva lepattintottam róla a tortakarikát.
  • Tálalás előtt a tetejét megszórtam apróra vágott zöldfűszerrel.
  • Párolt zöldség, főtt vagy sült hús mellé kiváló köret, nagyon jól illik hozzá a tartár- vagy áfonyamártás.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is. A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította. :)

2 megjegyzés: