Sajtos rizstorta 🍴


Hozzávalók 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
🍴   25 dkg rizs
🍴   házi ételízesítő, só, frissen őrölt fekete bors
🍴   25 dkg gouda sajt (fele reszelt, fele szeletelt)
🍴   4 tojás
🍴   1 nagy pohár (33 dkg) tejföl
a formához:
🍴   vaj
🍴   zsemlemorzsa
a díszítéshez:
🍴   zöldfűszer


A rizst – ételízesítővel fűszerezve – vízben puhára pároljuk.
Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval és borssal. A reszelt sajttal együtt a rizsbe keverjük. A masszát a vajjal kikent, zsemlemorzsával szórt formába öntjük. A tetejét körben kirakjuk a sajtszeletekkel, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd késsel körben meglazítva lepattintjuk róla a tortakarikát.
Tálalás előtt a tetejét megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.
Párolt zöldség, főtt vagy sült hús mellé kiváló köret, nagyon jól illik hozzá a tartár- vagy áfonyamártás.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában. A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.

Megjegyzések