Gyümölcsös-vörösboros puncs 🍴


Hozzávalók kb. 1,5 l-hez:
🍴   10 dkg aszalt füge
🍴   2 alma
🍴   1 nagy (bio)narancs
🍴   10 dkg mandula
🍴   1 fahéjrúd
🍴   1 teáskanál szegfűszeg
🍴   15 dkg cukor
🍴   2 üveg (2x7,5 dl) száraz vörösbor
🍴   1,25 dl rum


Felszeleteljük a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboljuk. Az almát és a narancsot nagyon alaposan megmossuk, megtöröljük, negyedeljük (az almáknak csak a csumáját távolítjuk el, az egészséges magházat nem). A mandulával, a fűszerekkel és a cukorral lábasba tesszük a gyümölcsöket, meglocsoljuk a vörösborral, néhányszor megkeverve felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon és a gyümölcsök kicsit puhuljanak. Gézzel bélelt szűrőbe öntjük, hagyjuk jól lecsepegni, majd a visszamaradt részeket alaposan ki is nyomkodjuk. Az átszűrt bort a rum hozzáadása után újra felforrósítjuk, de már nem forraljuk.
Hőálló poharakban, keksz, aprósütemény mellé kínáljuk.

Megjegyzések