péntek, június 06, 2014

Kapribogyós tonhalkrém

Pikáns szendvicskrém, a sós lében eltett tonhalat tormával, csemegeuborkával és kapribogyóval ízesítettem. Pirítóssal finom, és nem mellesleg szénhidrátszegény kence. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 10 dkg sós lében eltett tonhal (konzerv)
  • 3 teáskanál reszelt, ecetes torma
  • 2-3 kisebb csemegeuborka
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 dl tejföl
  • só, őrölt bors




  • A tonhalat lecsepegtettem, villával enyhén áttörtem.
  • A csemegeuborkát és a kapribogyót szintén lecsepegtettem, az uborkát apró kockákra vágtam.
  • A tonhalhoz adtam a tormát, az uborkakockákat, a kapribogyót és a tejfölt, finoman átkevertem, végül ízesítettem kevéske sóval és őrölt borssal.
  • Pirítóssal kínáltam.


4 megjegyzés:

  1. Mindenképp ki fogom próbálni :) hasonló mint az én receptem :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik! Szeretem az ilyen kencéket! :)

    VálaszTörlés
  3. Igazán könnyed, nyáresti vacsora-ötlet. Mentettem is! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom a halas kencéket. Képes vagyok egyszerre több kenyeret is megenni vele. Kapribogyóval még nem próbáltam...Izgalmas.

    VálaszTörlés