szerda, június 11, 2014

Emeletes zöldborsósaláta

Tulajdonképpen majonézes zöldborsósaláta, újhagymával és főtt tojáskarikákkal gazdagítva, poharakba rétegezve tálalva. Sült húsok kiváló kísérője lehet, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 5 pohárhoz:

  • 25 fürjtojás (vagy 6 tyúktojás)
  • 30 dkg zsenge zöldborsó (tisztán mérve)
  • 1 csomó újhagyma
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 tojássárgája
  • 1,25 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyemzöld




  • A fürjtojásokat a szokott módon keményre főztem, majd megpucoltam.
  • A borsót enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem.
  • Az újhagymát megtisztítottam, és keveset a zöld szárrészből is felhasználva karikákra vágtam.
  • Majonézt készítettem: a tojássárgáját elkevertem, kis adagokban hozzákevertem az olajat.
  • Hozzáadtam a mustárt, a citromlevet és a tejszínt, ízesítettem sóval, őrölt fehér borssal.
  • Híg öntetet kaptam, amibe beleforgattam a kihűlt zöldborsót (ha sűrűbb öntetet szeretnénk, tejszín helyett használjunk tejfölt).
  • A poharak aljában szétosztottam a hagymakarikákat, erre rétegeztem a majonézes zöldborsót, majd az egészet megkoronáztam a főtt fürjtojás-karikákkal.
  • Tetejét apró, zsenge petrezselyemlevélkékkel díszítettem (petrezselyem helyett snidlinget is használhatunk).


9 megjegyzés:

  1. Szeretem ezt a fajta tálalási módot, nagyon elegáns. Ejj, de jól mutat! :) Ez a hozzám közelebbi jó is lesz nekem :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper jól néz ki! Mostanság én is zöldborsóban "utazom" :)

    VálaszTörlés
  3. Mennyire feltudja dobni a tálalás az ételt, nagyon kivánatos! :)

    VálaszTörlés
  4. Hű, de jó néznek ki! Szívesen megkóstolnám! Viszem a receptet, köszönettel!

    VálaszTörlés
  5. Hű, de jó néznek ki! Szívesen megkóstolnám! Viszem a receptet, köszönettel!

    VálaszTörlés