CSIRKEMELL ŐZGERINCFORMÁBAN SÜTVE



Hozzávalók 10 cm széles és 32 cm hosszú őzgerincformához:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld
  • kevés vaj, zsemlemorzsa
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg trappista sajt




  • A húst apró, 1 cm-es kockákra vágtam.
  • Sóztam, borsoztam, és félretettem.
  • A tojást elkevertem, hozzáadtam 3 evőkanál tejfölt, az aprított petrezselyemzöldet, a lisztet és 10 dkg reszelt sajtot, összekevertem.
  • A tojásos masszába beledolgoztam a húskockákat is, szükség szerint finoman utánaízesítettem.
  • Az őzgerincformát vajjal kikentem, zsemlemorzsával behintettem, majd szép sorban kiraktam a szalonnaszeletekkel úgy, hogy fedésben legyenek és mindkét oldalon túllógjanak a formán.
  • A masszát beleöntöttem a szalonnával bélelt formába, elegyengettem, majd a lelógó szalonnadarabokat visszahajtottam a masszára.
  • Tetejére rákentem a maradék tejfölt és meghintettem a maradék sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
  • Előmelegített, 170 fokos sütőben 40 percig sütöttem.
  • A sütőből kivéve a formából a sütőpapírra fordítottam a húst, és a sütőbe visszatéve szép ropogós pirosra sütöttem.




  • Amikor készre sült, kivettem a sütőből és hagytam teljesen kihűlni, majd hűtőbe tettem.
  • Tálalásnál vékony szeletekre vágtam (hidegen szépen szeletelhető), burgonyapürével és zöldsalátával kínáltam.
  • A zöldsalátához felkarikáztam néhány paradicsomot, paprikát, (meghámozott) uborkát és egy fej hagymát, rétegezve üvegtálba tettem, közben sóztam-borsoztam-petrezselyemzölddel meghintettem, végül pedig cukros-ecetes salátalevet és kevéske olívaolajat öntöttem rá.
  • 15 percig hagytam érni, majd tálaltam.



Forrás: Andi konyhája