HAMIS KRUMPLILÁNGOS



Hozzávalók:
  • 40 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1/2 l tej
  • olaj


  • A krumplit (hámozás előtt kb. 60 dkg volt) megtisztítottam, meghámoztam, kockákra vágtam ,és sós vízben, a szokott módon puhára főztem. (Lehet héjában is főzni, úgy még finomabb.)
  • Miután megfőtt, leszűrtem, majd burgonyanyomóval összetörtem, és nagy tálcán szétterítve hűlni hagytam.
  • Amíg a krumpli hűlt, kimértem és átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a tojást.
  • Ezután kézi habverővel keverve kis adagokban hozzáadtam a kihűlt krumplit és a tejet is, végül sűrűn folyós palacsintatésztaszerű tésztát kaptam.
  • Ízesítettem kevéske sóval, bár ez attól is függ, mennyire sós vízben főztük a krumplit.
  • Serpenyőben kevés olajat forrósítottam, majd közepes merőkanálnyi tésztát szétterítve – és evőkanállal eligazítva – megsütöttem a lángosok mindkét oldalát.