MORGÓS CSÚCS



Hozzávalók:
a tésztához:

  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg vaj
  • kb. 1/2 dl tej
a forgatáshoz:
  • cukor
a töltelékhez:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • kevés rum
  • magozott meggy (fagyasztott vagy befőtt is lehet)

  • A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóporral, a puha vajjal és a tejjel összedolgoztam.
  • Nedves kézzel 25 kis gombócot formáltam belőle, melyeket meghempergettem cukorban.
  • A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és kevés rummal dolgoztam össze.
  • A kekszes diógombócokat egyenként, felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodtam, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy kosárkaformát kibélelünk tésztával.
  • A közepébe 1 lecsepegtetett, magozott meggyszemet tettem.
  • Végül a gesztenyés töltelékkel teljesen betöltöttem az üreget.
  • Ezután – mivel cukorba mártottam – könnyedén kiütöttem a formából.