JEGES CSOKOLÁDÉ KÁVÉVAL



Hozzávalók 6 db, 2,5 dl-es pohárhoz:
  • 500 ml vaníliafagylalt
  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg csokoládé (55 %-os csokoládépasztilla)
  • 1,25 dl erős, hideg kávé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor

  • A vaníliafagylaltot a fagyasztóból a hűtőszekrénybe tettem, hogy ne legyen olyan kemény. (Ha nagy kánikula van, a fagyival együtt a poharakat is a hűtőbe tehetjük, hogy valóban hidegen tudjuk tálalni az italt.)
  • A tejből kb. 1,5 decinyit felforraltam, hozzáadtam a csokipasztillát, és feloldottam benne.
  • Hozzáadtam a maradék tejet és a hideg kávét, majd rövid időre a hűtőszekrénybe tettem, hogy le tudjon hűlni.
  • A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá vertem.
  • A fagylaltot elosztottam a hat pohárba, ráöntöttem a hideg csokoládét, végül befedtem tejszínhabbal. (Tetszés szerint a tejszínhabot megszórhatjuk kevés cukrozott kakaóporral vagy kávéporral is.)
  • Ropogós keksz vagy omlós piskóta illik hozzá, mi most ebéd után csak így magában fogyasztottuk.