~ OLASZ FAGYLALTTORTA ~

Ezt a finomságot még tavaly nyáron készítettem, már éppen ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. Imádtuk, csak ajánlani tudom. Van benne cseresznye 🍒, pisztácia, csokoládé 🍫 és krémlikőrbe mártott babapiskóta. Jól hangzik, ugye? Bármikor elővehetjük a fagyasztóból, és pillanatok múlva már fogyasztható is a jeges finomság. Sok sikert hozzá! 😉 A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin tavaly augusztusi számában is.


Hozzávalók 18 cm-es tortához:
🍒   20 dkg cseresznye
🍒   2 evőkanál amaretto likőr
🍒   5 dkg natúr pisztácia
🍒   5 dkg étcsokoládécsepp
🍒   4 tojássárgája
🍒   8 dkg aranybarna nádcukor
🍒   4 dl zsíros tejszín
🍒   1 evőkanál vaníliakivonat
🍒   kb. 17 babapiskóta
🍒   kb. 1,5 dl csokoládés krémlikőr
a díszítéshez:
🍒   kakaópor
🍒   porcukor
🍒   natúr pisztácia
🍒   étcsokoládécsepp


A tortaformát folpakkal kibéleljük.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és az amarettóba áztatjuk. A pisztáciát durvára daraboljuk. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd 1–2 percig tovább verjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a cseresznyét a levével együtt, a pisztáciát, a csokoládét és a vaníliakivonatot.
A babapiskótát falatnyi darabokra tördeljük, a krémlikőrbe mártjuk, és a tejszínes keverékkel a tortaformába rétegezzük. Ráhajtjuk a folpakot, és legalább 5 órára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kb. 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálra borítjuk, és eltávolítjuk a fóliát. A torta tetejét meghintjük kakaóval és porcukorral, pisztáciával, csokoládéval díszítjük. Szeletekre vágva kínáljuk.


Megjegyzések