Olasz fagylalttorta 🍴


Hozzávalók 18 cm-es tortához:
🍴   20 dkg cseresznye
🍴   2 evőkanál amaretto likőr
🍴   5 dkg natúr pisztácia
🍴   5 dkg étcsokoládécsepp
🍴   4 tojássárgája
🍴   8 dkg aranybarna nádcukor
🍴   4 dl zsíros tejszín
🍴   1 evőkanál vaníliakivonat
🍴   kb. 17 babapiskóta
🍴   kb. 1,5 dl csokoládés krémlikőr
a díszítéshez:
🍴   kakaópor
🍴   porcukor
🍴   natúr pisztácia
🍴   étcsokoládécsepp


A tortaformát folpakkal kibéleljük.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és az amarettóba áztatjuk. A pisztáciát durvára daraboljuk. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd 1–2 percig tovább verjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a cseresznyét a levével együtt, a pisztáciát, a csokoládét és a vaníliakivonatot.
A babapiskótát falatnyi darabokra tördeljük, a krémlikőrbe mártjuk, és a tejszínes keverékkel a tortaformába rétegezzük. Ráhajtjuk a folpakot, és legalább 5 órára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kb. 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálra borítjuk, és eltávolítjuk a fóliát. A torta tetejét meghintjük kakaóval és porcukorral, pisztáciával, csokoládéval díszítjük.
Szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzések