Bounty tejberizs 🍴


Hozzávalók 2-3 személyre:
🍴   10 dkg arborio rizs
🍴   1 csipet só
🍴   2 dl víz
🍴   4 dl kókusztejszín
🍴   5 dkg kókuszvirágcukor
🍴   1 dkg cukrozatlan kakaópor
🍴   3 dkg kókuszreszelék
a díszítéshez:
🍴   kókuszreszelék
🍴   csokoládéforgács


A rizst a vízzel és a sóval főzni kezdjük, kis lángon addig rotyogtatjuk, amíg a rizs a vizet fel nem szívja, ekkor felöntjük a kókusztejszínnel. Addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul, majd hozzáadjuk a kókuszvirágcukorral összeforgatott kakaót és kókuszreszeléket. Pár percig még a tűzön hagyjuk, majd elzárjuk alatta a lángot, és fedővel letakarva kb. 10 percig pihentetjük. Poharakba adagoljuk, miután kihűlt, a tetejét kókuszreszelékkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Langyosan vagy jól lehűtve fogyasztható.


Kókusztejszín és kókuszvirágcukor a KókuszVilágtól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában is.

Megjegyzések