szombat, június 17, 2017

Bounty tejberizs


Hozzávalók 2-3 személyre

  • 10 dkg arborio rizs
  • 1 csipet só
  • 2 dl víz
  • 4 dl kókusztejszín
  • 5 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg kókuszreszelék

a díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • csokoládéforgács




  • A rizst a vízzel és a sóval főzni kezdtem, kis lángon addig rotyogtattam, amíg a rizs a vizet fel nem szívta, ekkor felöntöttem a kókusztejszínnel.
  • Addig főztem, amíg teljesen meg nem puhult, majd hozzáadtam a kókuszvirágcukorral összeforgatott kakaót és kókuszreszeléket.
  • Pár percig még a tűzön hagytam, majd elzártam alatta a lángot, és fedővel letakarva kb. 10 percig pihentettem.
  • Poharakba adagoltam, miután kihűlt, a tetejét kókuszreszelékkel és csokoládéforgáccsal díszítettem.
  • Langyosan vagy jól lehűtve fogyasztható.



Kókusztejszín és kókuszvirágcukor a KókuszVilágtól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése