Gombás-sajtos töltött kenyér 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 kisebb (50 dkg) kenyér vagy cipó
🍴   3 újhagyma
🍴   50 dkg gomba
🍴   kb. 10 dkg vaj
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   mozsolt kakukkfű
🍴   aprított petrezselyemzöld
🍴   15 dkg trappista sajt
a tetejére:
🍴   magkeverék (pl. szezám-, len- és napraforgómag) 


A megtisztított hagymát és gombát felszeleteljük.


A gombát kevés vajon párolni kezdjük, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel. Kis lángon, időnként megkeverve a zsírjára sütjük.
A sajtot előbb 3-4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágjuk. A kenyeret bevagdossuk úgy, hogy kb. 2x2 cm-es kockákat kapjunk, de az alját nem vágjuk át, egyben hagyjuk. A résekbe töltjük a kissé kihűlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe teszünk 1-1 sajtdarabot is. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és meghintjük a magkeverékkel. Alufóliába csomagoljuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Frissen, melegen tálaljuk, a kockákat tépkedve fogyasztjuk.

Megjegyzések