szerda, március 08, 2017

Gombás-sajtos töltött kenyér


Hozzávalók:

  • 1 kisebb kenyér vagy cipó (50 dkg)
  • 3 szál újhagyma
  • 50 dkg gomba
  • kb. 10 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt kakukkfű
  • aprított petrezselyemzöld
  • 15 dkg trappista sajt

a tetejére:

  • magkeverék (pl. szezám-, len- és napraforgómag)




  • A megtisztított hagymát és gombát felszeleteltem.




  • A gombát kevés vajon párolni kezdtem, ízesítettem sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel.
  • Kis lángon, időnként megkeverve a zsírjára sütöttem.
  • A sajtot előbb 3-4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágtam.
  • A kenyeret bevagdostam úgy, hogy kb. 2 x 2 cm-es kockákat kapjak, de az alját nem vágtam át, egyben hagytam.
  • A résekbe töltöttem a kissé kihűlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe tettem 1-1 sajtdarabot is.
  • Meglocsoltam az olvasztott vajjal, és meghintettem a magkeverékkel.
  • Alufóliába csomagoltam, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütöttem, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatettem a sütőbe.
  • Frissen, melegen tálaltam, a kockákat tépkedve fogyasztottuk.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.

2 megjegyzés:

  1. Itt is nagyon szép! :)
    És a jelenlegi állapotomban elég gyorsnak is néz ki ahhoz,
    hogy hamarosan ki is próbáljam! :) :) :)

    VálaszTörlés
  2. Különlegesek ezek a töltött kenyerek, melegen-frissiben mennyei lehet.

    VálaszTörlés