kedd, október 25, 2016

Édesburgonyás kelkáposzta-krémleves


Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 dkg vaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kisebb kelkáposzta (70-80 dkg)
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • só, frissen őrölt bors, őrölt szerecsendió
  • 1 l húsleves
  • 2 dl kókusztejszín

a tálaláshoz:

  • pirított zsemlekocka




  • A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát kisebb, az édesburgonyát nagyobb kockákra vágtam, a káposztát csíkokra metéltem.
  • A felhevített vajon megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a káposztát és a burgonyát.
  • Ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntöttem a húslevessel.
  • Felforraltam, majd letakarva, kis lángon a zöldségek puhulásáig főztem.
  • A tűzről levéve pár percig állni hagytam, majd botmixerrel pürésítettem.
  • Újra felforraltam, a tejszínt hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadtam, utánízesítettem.
  • Pár percig még rotyogtattam, majd tányérokba mertem, és pirított zsemlekockával tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is. A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék, a leveshez a kókusztejszínt a Kókusz Világ biztosította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése