Waldorf-saláta 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   1 nagyobb (kb. 60 dkg) zellergumó
🍴   1 citrom
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   3 alma
🍴   1 marék dió durvára aprítva
🍴   10 dkg majonéz
🍴   10 dkg görög joghurt
🍴   nyírfacukor
a díszítéshez:
🍴   néhány diógerezd


A zellert meghámozzuk, a kettévágott citrommal körben bedörzsöljük. Gyufaszálnyi hasábokra gyaluljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben pár percig főzzük, majd rögtön jeges vízbe tesszük, végül leszűrjük.
Az almát meghámozzuk, a zellerhez hasonló nagyságúra daraboljuk, ráfacsarjuk a citrom levét.
A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízesítjük sóval, borssal és cukorral. Beleforgatjuk a zellert, az almát és a diót.
Tálkákba szedjük, dióval díszítve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában.

Megjegyzések