szombat, április 11, 2015

Olaszos tésztaszendvics

Szendvicset készítettem, de nem ám a jól megszokott kenyér alappal. A szalámi alá ugyanis most finom tésztaalap került, így talán még laktatóbbak voltak a szendvicsek. Érdemes kipróbálni, nálunk a fiúknak különösen ízlett, akár langyosan, akár hidegen fogyasztva, gyorsan fogyott. A recept megjelent a Kifőztük Magazin áprilisi számában, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 16 szendvicshez:

  • 25 dkg gyufa tészta
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál főzőtejszín (20%-os)
  • 8-10 dkg szalámi
  • koktélparadicsom
  • kb. 8 db mini mozzarellagolyó
  • kevés olaj

a díszítéshez:

  • zöld fűszer




  • A tésztát a szokott módon, enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőztem, hideg vízzel leöblítettem (a főzővízbe 1 evőkanál olajat is tettem, így kevésbé ragad a tészta).
  • Leszűrtem, és hagytam jól lecsepegni, ezalatt ki is hűlt.
  • A tojásokat enyhén felvertem, elkevertem a tejszínnel, és beleforgattam a tésztát.
  • Teflon serpenyőben kevés olajat hevítettem, majd egy 8 cm átmérőjű fémgyűrűt beletéve annyi tésztás masszát kanalaztam a formába, hogy kb. 1 cm magas legyen.
  • Megvártam, míg elkezd sülni, majd leemeltem róla a gyűrűt, és formáztam a következő lepényt.
  • Miután szép pirosra sültek, megfordítottam őket, és aranyszínűre sütöttem a másik oldalukat is.
  • Szalvéta szedve hagytam lecsepegni.
  • Ezzel a módszerrel kb. 16 tésztaalapot készítettem.
  • A "szendvicsalapokra" szalámit, koktélparadicsom-karikákat, félbevágott mini mozzarellagolyókat tettem, végül bazsalikomlevélkékkel díszítettem.


3 megjegyzés:

  1. Izgalmas recept, tetszik, hogy nem megszokott szendvicset készítettél! Fincsi lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon ötletes! És nemcsak látványos, de finom is lehet! :)

    VálaszTörlés