Olaszos tésztaszendvics 🍴

Szendvicset készítettem, de nem ám a jól megszokott kenyér alappal. A szalámi alá ugyanis most finom tésztaalap került, így talán még laktatóbbak voltak a szendvicsek. Érdemes kipróbálni, nálunk a fiúknak különösen ízlett, akár langyosan, akár hidegen fogyasztva, gyorsan fogyott. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 16 szendvicshez:
🍴   25 dkg gyufametélt
🍴   2 tojás
🍴   2 evőkanál tejszín
🍴   8–10 dkg szalámi
🍴   koktélparadicsom
🍴   kb. 8 minimozzarella
🍴   kevés olaj
🍴   
a díszítéshez:
🍴   zöldfűszer


A tésztát a szokott módon, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük. Leszűrjük, és hagyjuk jól lecsepegni, ezalatt ki is hűl.
A tojást enyhén felverjük, elkeverjük a tejszínnel, és beleforgatjuk a tésztát.
Teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 8 cm-es fémgyűrűt beletéve annyi masszát kanalazunk a formába, hogy kb. 1 cm magas legyen. Megvárjuk, amíg sülni kezd, majd leemeljük róla a gyűrűt, és formázzuk a következő lepényt. Miután szép pirosra sültek, megfordítjük őket, és aranyszínűre sütjük a másik oldalukat is. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
A "szendvicsalapokra" szalámit, felkarikázott koktélparadicsomot, félbevágott minimozzarellát teszünk, végül zöldfűszerrel díszítjük.


Megjegyzések