ECETES SÓS STANGLI



Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 50 dkg vaj
  • 12 evőkanál víz
  • 2 evőkanál ecet (20%-os)

a tetejére:

  • tojás
  • trappista sajt



  • A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
  • Elmorzsoltam benne a vajat, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
  • Letakarva 1 éjszakán át pihenni hagytam.
  • Másnap félujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással, és megszórtam reszelt sajttal.
  • Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő 15 perc alatt készre sütöttem.



Forrás: Gerdi